Třicetidenní program krásy díl X.


V době, kdy se idealizuje mládí, podporuje dokonalá přeměna vzhledu a plastické operace jsou téměř samozřejmostí, bývá myšlenka přirozené krásy zcela opomíjena.
Přitom pravou krásu mají na dosah ženy každého věku, aniž by se musely podrobit bolestivým zákrokům. Její tajemství spočívá v péči o vnitřní a vnější krásu a ve způsobu, jak se správně věnovat svému tělu a duši. Jen takový přístup pak umožní, aby pleť nabyla přirozené záře a dobrého zdraví.
Filmové celebrity, profesionální vizážisté i hollywoodští stylisté již dlouho chválí přírodní kosmetiku a jsou fascinováni jejími mimořádnými terapeutickými účinky, luxusním pocitem z přípravků a kosmetického ošetření a již více než čtyřicet let trvající vysokou úrovní kvality.
I my můžeme umocnit svůj půvab a zabránit předčasnému stárnutí pleti, udržet se svěží a v dobré kondici. Pro relaxaci duše a naše zdraví vám doporučuji speciální koupele nohou.


Speciální koupel nohou

Pro odbourání stresu nebo napětí nám prospěje péče o naše nohy.

Když nemáme čas, můžeme namísto celkové koupele provádět koupel nohou. Naplníme velké umyvadlo horkou vodou a přidáme několik kapek éterického oleje. Jehličnan, levandule nebo šalvěj mají zklidňující účinky a zbavují kůži toxických látek. Rozmarýn a citron mají naopak oživující vlastnosti a jsou vhodnou přísadou, pokud si chceme večer vyjít.

Naše nohy se budou cítit lehké a svěží. Nohy ponoříme na nejméně 10 minut do vody a po osušení je pomocí lufy nebo kartáčku s přirodními štětinami jemně promasírujeme.

Po koupeli nohy namasírujeme (například olejem z meruňkových jader), do které přidáme vonný éterický olej například z nimby, levandule nebo heřmánku. Na závěr naneseme hydratační krém. Nezapomeňte, že naše nohy musí celý den tvrdě pracovat, a že si zaslouží, aby byly hýčkány.

K lepšímu prokrvení suché a popraskané kůže se doporučuje krém na nohy s obsahem kaštanu koňského a vodilky kanadské.Výsledek obrázku pro koupel nohou

Detoxikační koupel nohou

Pomáhá zejména při fyzické a psychické námaze.

Naplníme velké umyvadlo horkou vodou a přidáme 1 polévkovou lžíci mletých hořčičných semínek a 1 čajovou lžičku cayenského pepře. Ponoříme nohy na 10 až 15 minut do koupele a přiléváme horkou vodu, aby teplota koupele neklesla. Po osušení nohou vypijeme 1/4 litru teplé vody se šťávou z jednoho citrónu (působí jako osvědčený elixír na játra, pomáhá při zácpě).

Další díl seriálu o kráse vám dodá tip na pleťové masky. Těšte se.

Komentáře