Třicetidenní program krásy díl IX.

Sedmý krok: Večerní péče


Večerní čištění pleti je důležité, abychom odstranili nečistoty a make-up. Na obličej poté aplikujeme pleťové tonikum. Připomeňme si, jak prospěšné je používání přípravků té nejvyšší jakosti. Aby mohla pokožka během noci volně dýchat a nebránili jsme jí ve vylučování nežádoucích látek, neměli bychom používat žádný noční krém.


Osmý krok: Koupel a pleťová maska


Vybereme si jeden den v týdnu, kdy se budeme pravidelně hýčkat a relaxovat. Vychutnáme si luxusní lázeň nebo koupele nohou a dopřejeme si pěstící obličejovou masku. Snažíme se, abychom dosáhli určitého rytmu a rezervovali si pro náš obřad stejný den a stejnou hodinu v týdnu. Zvýšíme tak terapeutické účinky naší péče.

Můžeme pokaždé použít stejné přípravky nebo se můžeme nechat inspirovat ingrediencemi jako:

- pro cholerický temperament: doporučuji levanduli, která má zklidňující účinky a podporuje odbourávání stresu.
- pro sangviniky: doporučuji jehličnanovou koupel, která spíše napomáhá soustředění se.
- pro flegmatiky: oživující a prohřívající citronová  koupel bude velice vhodná a bude působit na tento typ temperamentu blahodárně
- pro melancholiky: je vhodná rozmarýnový přísada, která podporuje prokrvení a zvedá náladu.

Při napouštění koupele mícháme vodu osmičkovým pohybem ruky a myslíme na něco pozitivního.

Výsledek obrázku pro omlazující koupel

Omlazující a vyživující koupel

Když jsme vyčerpaná a zmožení, pomůže nám tato oživující koupel načerpat novou energii. Koupel z mléka a citrónu používáme po dobu tří až sedmi po sobě jdoucích dní a dále jednou až dvakrát týdně, dokud se nebudeme opět cítit dostatečně zotaveni.

Do vany napustíme cca 38°C teplou vodu. Vezmeme chemicky neošetřený citrón, do jehož kůry uděláme nožem několik otvorů a citrón ve vodě vymačkáme.

Smícháme 200ml mléka (nejlépe čerstvého nepasterizovaného, té nejvyšší kvality) s 1 vajíčkem (opět nejlépe v bio kvalitě). Směs přidáme do koupele a promícháme pomalými pohyby ruky ve tvaru osmičky, abychom vodu vitalizovali, a přitom myslíme na něco hezkého.

Koupele si užíváme po dobu cca 10 minut a bez závěrečného osprchování se osušíme. Ručníkem se lehce dotýkáme pokožky, abychom  ji nedřeli. Naše pokožka je teď jemná a hebká. Poté odpočíváme minimálně 20 minut vleže.

V dalším díle našeho seriálu o zdraví a kráse vám představím tipy pro koupel nohou či detoxikační koupel a také se zaměřím na pleťové masky.



Komentáře

  1. Tohle je fakt super seriál a hrozně mě baví ho číst. Rozhodně je to lepší než ty podvodné programy, které vás nutí chodit na semináře, tahají z vás peníze a vy se kvůli nim nakonec zadlužíte. To je přesně případ mojí známé, které z té dluhové spirály dostala až konsolidace půjček bez doložení příjmů. No prostě naletěla podvodníkům a krásnější teda taky zrovna nebyla. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat