Jak se užívají Schüsslerovy tkáňové soli? Zjistěte, jak odstranit příčiny potíží.



Příprava minerálních solí podle Dr.Schüsslera:
Dr.Schüssler ředil minerální látky tak, aby mohly pronikat i přes drobné otvory buňkových membrán přímo k bunkám. Na základě tohoto ředění není možné, aby došlo k předávkování těmito minerálními látkami.

Nr.1- Calcium fluoratum
Nr.3 – Ferrum phosphoricum
Nr.11 – Silicea
mají ředění :D12

ostatní soli D6
(doplňkové soli se vyrábí v ředění D12)

Příklad : v jedném litru minerální vody je přibližně 1000 mg = 1g rozpuštěných minerálních látek. Kdyby někdo chtěl toto množství minerálních látek přijmout ze Schüssler.solí potencovaných v D6, musel by si nechat rozpustit v ústech 1 tunu (1000kg) Schüssler.solí ...

To poukazuje na to, jaký stupeň ředění je potencováním dosaženo. V tom je i jejich účinek. Ne v kvantitě minerálních látek, ale v jejich kvalitě!

Pokud dochází k deficitu určitých minerálních látek v těle, dochází následně i k určitým omezujícím funkcím v těle.
První lehké příznaky se obvykle projevují hned na vlasech, nehtech, pleti –nezdravá barva pleti, vytváření vrásek, objevuje se vleklá únava. Pokud však je deficit ještě větší, začne tělo určité životní funkce vykonávat velmi vlekle a nedostatečně, např: nastávají problémy s trávením, vylučováním, začnou trpět cévní stěny(tuhost) a později tímto deficitem začínají trpět orgány.
Jak rozpoznat nedostatek minerálních látek v těle:
  • nejrychlejší a nejlepší metodou je analýza dle určitých rysů v tváři
  • na základě seznamu a repertoria Schüsslerových solí určit vhodnou sůl k danému problému
  • podle toho, jaké chutě poslední dobu převládají u klienta – na sladké, na slané..tady je vyhledáváni vhodné soli velmi rychlé a účinek překvapivě rychlý !
  • čím víc určitý minerál tělu chybí, tím rychleji se v puse rozpouští! Čím akutně ho potřebujeme, tím sladší chuť pro nás má. T
Tady je pro stanovení správné soli vždy důležité používat soli od jednoho výrobce!
  • Existuje i mnoho jiných metod, jakými stanovit a určit správnou sůl, např. i kineziolog.test, EAV diagnostika...

Laktóza pro diabetiky :
Laktóze(mléčný cukr) je nosní substancí jak u homeopatik tak i u Schüsslerových solí. Laktóza je dissacharid, který pochází z mléka a získává se ze syrovátky.

1 BE(chlebová jednotka) =12g sacharidů odpovídá 48 tabletkám
48 tabletek =45 Kcal, 1 tabletka =ca. 1 Kcal
1až max.3 BE rozdělených přes den je tolerance pro diabetiky

Užívání :
Mix it – shake it- take it! „ – jendoduché Schüssler dávkovací pravidlo

tablety dle potřeby a množství se mohou namíchat do nějaké nádoby, dózy a přes den postupně užívat
nejlépe se tablety rozpouští v puse, může se užívat i několik tablet najednou a nechat je volně v puse rozplynout. Čím pomaleji je necháte v puse rozpouštět, tím lépe se vstřebávají dál přes pusu a sliznice hltanu .
čím akutnější je potřeba dané soli, tím se lépe a rychleji v puse rozpouští, čím je chuť sladší, tím je pro tělo daná sůl důležitější! Nezapomenout vždy užívat soli od jednoho výrobce
tablety se mohou nechat rozpustit ve vodě , nemíchat ! a pomalu upíjet – vhodné pro diabetiky!
kojencům a malým dětem nechat rozpustit soli v malém množství vody – „minerální kaše“ a pomalu se dává do pusy kojencům a malým dětem, kde se jim slinami bezpečně rozpustí
minerální soli mohou být užívány i na základě orgánových hodin, biorytmu, fáze měsíce nebo jiných individuálních pravidel
“heisse sieben“ horká sedmička - 10 tablet Nr.7 Magnesium phosphoricum Svět esencí D6 nechat rozpustit ve vroucí vodě a pomalu upíjet – přináší rychlou a okamžitou! Úlevu při jakékoliv bolesti a především u menstruačních problémů a migrén! Pomalu upíjet opravdu ještě když je to horké! Tímto způsobem se dají užívat všechny soli .
Heisse sieben“ po ránu – „probere a nastartuje“
na večer - „uklidní a ztiší“
v akutních případech : každé 3-5 minut nechat tabletky rozpustit v puse
při chronických nemocech 7-10 tabletek ze zvolené soli rozpusit v puse nebo ve vodě
v ostatních případech přibližně užívat každé dvě hodiny


Vnější použití – krémy a krémgely Nr.1 – Nr.12:
Schüsslerovysoli se velmi efektivně a vhodně užívají i při nejrůznějších potížích i ve formě krémů , kremgelů či tělového mléka. Mnoho lidí upřednostňuje právě tuto formu užívání minerálních solí před cucáním tablet. Schüsslerovy soli se tak přes kůži dostávají přímo do krevního oběhu, tkání a buněk.

Svými možnostmi využití doplňují krémy, krémgely a mléka vnitřní použití Schüsslerových solí a i ony odstraňují nedostatky v buňkách a pomáhají obnovovat rovnováhu.

Jejich obrovskou výhodou je, že se nanášejí přímo tam, kde je minerálních solí naléhavě zapotřebí - na kůži, na svaly a na klouby.

Krémy jsou svým složením mastnější a tak se vstřebávají o něco pomaleji než krémgely, které se díky lehké konzistenci a hydrofilnímu krémovému základu (vysoký obsah vody a menší obsah tuku) vstřebávají téměř okamžitě.

Ředění Schüsslerových solí v krémech, krémgelech a jiných produktech na vnější použití je úplně stejné jaké se nachází i v tabletách.

Všechny krémy, krémgely a jiné produkty pro vnější použití vyrábí Adler Pharma v Rakousku podle přísných farmaceutických výrobních postupů a pod pečlivou farmaceutickou kontrolou.
Neobsahují žádné parabeny, parafíny, vazelínu, triethanolamin a jiné chemické látky. Neobsahují přídavné parfémy, pouze přírodní vůni.
Jsou tak vhodné i pro alergiky, pro dětskou jemnou a senzitivní pleť, pleť trpící neurodermitidou, ekzémy či jinými druhy podráždění.

Schüsslerovy soli najdete na našem eshopu Levnalekarna.cz. Využít můžete také poradesntví online a to přes naše FB stránky Levná lékárna.



Komentáře