Co dělat při kožních problémech? aneb mastná pleť

Téměř všechny kožní problémy spadají do jedné z následujících kategorií. Správnou péčí je můžeme odstranit nebo přinejmenším z velké části zmírnit.

Mastná pleť: je způsobena aktivitou mazových žláz, která vede k nadměrné produkci tuku. Pleť se mastně leskne a objevují se komedony a akné.

Co s tím?
Nadměrná produkce kožního mazu je často vyvoláno slabou činností zažívacího ústrojí. Slabé ledviny a játra nefiltrují zvýšený obsah hormonů v krvi, takže dochází k ještě větší produkci tuku. Pro zdravou pleť je proto podstatné, abychom zlepšili jaterní a ledvinové funkce i naše trávení. Zároveň doporučuji zvýšit příjem tekutin, nejlépe čisté vody. Vhodně zvolená péče o pleť přitom hraje důležitou roli. Častou chybou při výběru kosmetiky bývá také nevhodné složení. Laická veřejnost ne vždy umí vyhodnotit, které látky jsou přírodní, neškodné či vhodné pro použití. Zejména ty dámy, které řeší problémy s pletí by měly mít na paměti, že během prvních 58sec. po nanešení pleť.krému se složky v něm obsažené absorbují do těla, krevního řečiště a přímo tak ovlivňují správné fungování našeho těla.


V péči o mastnou pleť doporučujeme používat vhodné produkty, které najdete na našem eshopu levnalekarna.cz. Zejména doporučujeme, abyste se zaměřili na kvalitu produktů. Tedy i veškeré složky obsažené v pleťových krémech. Často je součástí těchto přípravků i řada toxických látek, ropných derivátů, syntetických barviv či parfemace, proto se zaměřte na ty produkty, které jsou certifikovány.


Jak se vyznat v certifikaci?

BIO- Označení nesou ty produkty, které obsahují čistě přírodní složky z kontrolovaného ekologického zemědělství či sběru, kosmetika nesmí být testována na zvířatech a obsahovat ropné deriváty, syntetická barviva, parfémy či konzervanty.
VEGAN- Toto označení mají ty produkty, které obsahují čistě přírodní rostlinné složky a nesmí obsahovat složky živočišného původu.
Králíček (HCS) - Označení běžícím králíčkem se používá u kosmetiky, která není testována na zvířatech. Stejně tak ingredience, které jsou v kosmetice použity, nesmí být testovány na zvířatech.
NATRUE- Jedná se o komplexní označení kosmetiky, která splňuje hned několik podmínek. Jednak nesmí obsahovat žádné syntetické vůně či barviva, pak také ropné deriváty, silikonové oleje a jejich deriváty, žádné geneticky modifikované suroviny, ozařování konečného výrobku nebo jeho přísad a dále pak tato kosmetika nesmí být testována na zvířatech. Kladen je také důraz na ekologickou likvidaci obalů.

Reklamní sdělení:
Z kosmetiky, která se pyšní označením BIO, VEGAN, HCS či NATRUE můžeme doporučit Purity Vision, Lavera, Bebutter, Hipp, TOPVET, Dr.Hauska (k dostání pouze v kamenné prodejně Lékárna Mariánka, Brno), Saloos, Econea, Weleda a další. Veškeré produkty nově zařazujeme také do našeho eshopu levnalekarna.cz.

Komentáře