Co dělat při kožních problémech? aneb citlivá pleť

Existují dva druhy citlivé pleti. U prvního druhu se vyskytují červené skvrny v obličeji, které se v pokročilém stadiu mohou přeměnit v rosaceu. Vznikají přílišným prokrvením na postižených místech kůže, kde dochází k rozšíření žilek. Důvody pro tuto reakci jsou různé, mohu to být změny teploty ovzduší, stres, kořeněná strava, alkohol, vliv slunečního záření nebo také tělesná námaha a klimatické změny.

U druhého typu pokožky se citlivost projevuje svěděním a šupinatěním, které vede ke zčervenání těchto částí obličeje. Může to být způsoben starostmi, klimatickými a teplotními změnami, stejně jako aplikací nevhodného pěstícího přípravku zejména s obsahem toxických látek, barviv či parfemace a také při tendenci k neurodermatitidě nebo kuperóze.


Je pozoruhodné, že se pokožka sama neustále regeneruje. Jak již bylo uvedeno, při správné výživě a při používání vhodných kosmetických přípravků vymizí většina problémů sama od sebe. Přetrvávající kožní potíže však vyžadují zvláštní péči.

Základní péče o pleť
Denní kosmetická péče zahrnuje čtyři kroky: čištění, tonizace, hydratace a vhodná noční péče. K těmto účelům můžeme používat jakákoliv čistícího mléka, plěťová tonika nebo pěstící hydratační přípravky, které nám vyhovují. Pro inspiraci nebo když budeme chtít vyzkoušet něco nového, můžeme si vybrat z následujících dvou alternativ.

Za prvé si můžete vyrobit vlastní přípravky a za druhé můžete použít přípravky od výrobců, a především je vhodné si vybírat mezi těmi, kteří k výrobě kosmetiky nepoužívají  jakékoliv chemicko-syntetické vonné, barvící či konzervační látky. Obsahují ty nejsilnější a nejúčinnější léčivé rostliny, které máme k dispozici. Používají rostliny pocházející z biodynamického a ekologického zemědělství, a podrobují se rytmickým extrakčním metodám, aby se zachovala jejich životní energie.

Dodržování těchto čtyř základních kroků při použití odpovídajících pěstících přípravků může přispět ke zlepšení specifických kožních problémů jako jsou suchá či mastná pleť, akné nebo rosacea, a také zároveň k obnově naší krásy.

V případě, že si nevíte rady s výběrem vhodné kosmetiky na našich stránkách www.levnalekarna.cz, rádi vám poradíme přímo v lékárně Mariánka, kterou již brzy otevřeme. Na našich FB stránkách Levná lékárna vám budeme k dispozici také on-line a své dotazy tak můžete pokládat přímo magistře farmacie, která vám doporučí nejvhodnější kosmetiku či doplňkovou léčbu.

Komentáře