Bylinky z Peru díl.5 HIERBA LUISA

Andy a amazonský džungle jsou největší a nejcennější přírodní "lékárnou" světa. Rozvoj techniky a komunikace nám tento svět "otevřel" a umožni nám přístup k nevšednímu bohatství léčivých rostlin. Na tom, že se peruánské rostliny dostaly i na český trh má největší zásluhu právě česká společnost, jejíž zakladatelé jako první dovezli do Čech nejenom informace o peruánských pokladech přírody, ale za své studijní cesty po Andách a Amazonii i první rostliny. Měli také tu čest být několik týdnů žáky pátera Edmunda Szeligy. Možno říci, že díky nim vede ze srdce čisté přírody And a Amazonie přímá cesta k Vám.

Spojením s touto českou společností dostává naše lékárna Mariánka v Brně Komárově možnost nabídnout i vám přírodní léčbu téměř jakýchkoliv zdravotních problémů.



HIERBA LUISA (Cymbopogon citratus (DS) Stapf.)

Rostlina se silnou citrónovou vůní, známá jako citrónová tráva.
Připravuje se z ní osvěžující, chutný nápoj, který pomáhá při trávících obtížích, bolestech břicha, zvracení, nadýmání, zácpách, kolikách a průjmech, překyselení žaludku, bolestech hlavy a závratích, nachlazení a chřipkách, bolesti v krku a horečkách, astmatu, nervovém vyčerpání, stresu a psychické únavě (pomáhá udržet koncentraci a dobrou paměť), plísňových onemocněních.

Používá se také jako koření do polévek, k přípravě ryb, mořských plodů a jiných jídel. Má široké využití v potravinářském průmyslu, kosmetice a aromaterapii. Je možné ji použít také do relaxačních či osvěžujících koupelí.




Užívání:
1 lžíci byliny zalít cca 700ml studené vody, vařit na malém ohni 5-10 minut. Odcedit. Pít 3x denně sklenku. 
Nebo na jednu porci: 1 lžičku byliny zalít sklenkou studené vody, vařit na mírném ohni 5-10minut.


Bylinky budou opět k dostání na našem eshopu levnalekarna.cz a také na nové lékárně Mariánka v Brně Komárově (otevřeno od února 2018).


Komentáře