Jak být fit po 50sátce? Prostata strašák všech mužů.


V dnešní době je hojně diskutované téma u mužů rakovina prostaty či jiná onemocnění s prostatou související. Za těmito problémy stojí zejména špatný životní styl, ale může se též jednat o genetickou dispozici.
Změny se začnou projevovat nejčastěji problémy při močení, přerušovaným močením, častým nutkáním na močení, přítomností krve v moči a apod. V pokročilém stádiu se vyskytují i další problémy jako přetrvávající únava či slabost, rapidní snižování váhy, nechutenství nebo také nadměrné pocení. Dnešní léčba je však poměrně úspěšná, pokud je onemocnění zavčas diagnostikováno.
Jak můžete předejít tomuto onemocnění nebo lépe s onemocněním bojovat?

Doporučuje se například rychlá chůze. Vědci při podrobnějších testech potvrdili, že při projevech rakoviny mohou pomoci svižné dlouhé procházky. U mužů, již praktikují pravidelné rázné procházky v rozsahu minimálně tři hodiny týdně, je až o polovinu nižší šance, že se u nich v několika příštích letech rakovina rozšíří, uvedl server BBC. Musí se prý ale jednat opravdu o ráznou svižnou chůzi, při klasických procházkách prý podobný účinek nebyl potvrzen.

Podle odborníků existují čtyři nejrizikovější faktory negativně ovlivňující zdraví padesátiletých mužů. Patří mezi ně cigarety, alkohol, nedostatek pohybu a stres. Lékaři proto doporučují skoncovat s nikotinismem, alkohol schvalují pouze v jemné formě a rozumném množství. Zato každodenní fyzická zátěž, čítající alespoň dvacet minut chůze denně nebo plavání v bazénu, je doporučována stoprocentně.

Vyjma intenzivního pravidelného cvičení pánům také prospívá pravidelná pohlavní aktivita. Muži by podle jiné harvardské studie měli provozovat sex končící orgasmem a ejakulací alespoň pětkrát týdně. Jedině tak po padesátém roku života budou mít o polovinu nižší pravděpodobnost onemocnění rakovinou prostaty než ti muži, kteří se věnují sexu jen jednou týdně či v ještě menší frekvenci.

Za odhalením jakéhokoliv onemocnění a nasazení správné léčby je nutné vždy vyhledat svého ošetřujícího lékaře. 


Reklamní sdělení:
FYTOPROST - jedinečná kombinace přírodních látek:
  • Saw Palmetto (320 mg)
    • světově nejprodávanější extrakt pro péči o prostatu
    • dávka odpovídající dnešním standardům a  umožňující dávkování jednou denně
  • Resveratrol (25 mg)
    • pomáhá chránit DNA
    • považován za nositele francouzského paradoxu
    • použitá dávka odpovídá 8 lahvím francouzského červeného vína

Komentáře

  1. No, jak všude čtu, začínám z toho mít strach, už nejsem nejmladší. A tak si zjišťuju informace jak předejít rakovině prostaty a jiným problémům. Ano prášky jsou taky možnost, ale jde to i jinak, alternativněji. Slyšel jsem, že pomáhají masáže prostaty. Třeba jako tyto. Nemáte s nimi někdo nějaké zkušenosti? Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buďte v klidu, masáže prostaty jsou na tohle hodně fajn a manžel dokonce říká, že jsou velice příjemné. Ale stejně teda užívá léky na prostatu. On je to taková cimprlína, co o sebe hodně dbá, vždycky to byl trochu hypochondr a s prvním kýchnutím šel k doktorovi. :-) Taky s tím míval jednu dobu dost problém v práci. ;-)

      Vymazat

Okomentovat