Rakytníkový sirup




Rakytník je velmi zajímavá rostlina, zejména pro jeho řadu příznivých účinků. Obsahuje velké množství vitamínů C a to dokonce víc jak pomeranč.Coby rostlina je Rakytník nenápadný keř s trny a drobnými květy. Kromě toho, že jeho užívání je vhodné pro posílení obranyschopnosti organismu, působí regeneračně také na pokožku. Je tedy často používán k výrobě kosmetiky. Dokonce se uvádí, že zabraňuje vypadávání vlasů.Pěstování této rostliny není nijak náročné. Proto jsme se rozhodli, že si tento keř vysadíme i u nás na zahradě. Plody se kromě sušení dají také zavařovat, mrazit, či přidávat do pokrmů, sirupů, lisovat z nich šťávy apod. O tom, jak se nám pěstování daří a co jsme vše z Rakytníku připravovali vám tedy napíši později.


Jeho plody se využívají dokonce k hubnutí, je označován jako tukožrout. Sušené plody Rakytníku se dají běžně koupit k potravinách. 






Rakytníkový sirup má široké využití. Přečtěte si o jeho účincích níže. Zodpovězením jednoduché otázky na stránkách Levnalekarna.cz na facebooku. Správnou odpověď vložte pomocí komentáře pod vyhlášenou soutěž.


Odborné sdělení:Rakytník řešetlákový - Hippophae Rhamnoides: je bylina s velmi širokým spektrem účinku. Je velice bohatý na vitamín C, mastné kyseliny, stopové prvky a další cenné látky. Rakytník pomáhá chránit před oxidačním stresem, posiluje přirozenou obranyschopnost organismu. Podporuje normální funkci imunitního, kardiovaskulárního a trávicího systému. Navozuje stav klidu, snižuje úzkost. O dalších účincích není možné vzhledem k legislativě EU podat informace. Více o účincích byliny naleznete v herbářích a lékopisech.Rostlina je původní v Číně, Mongolsku, Nepálu a Indii. V 21. století je široce pěstován v Evropě a Asii. V Česku se pěstuje jako okrasná a ovocná rostlina. V Polsku je chráněný.


Na našich stránkách najdete Rakytníkový sirup od firmy TOPVET.


Soutěžní otázka zní: Jakou velikost balení resp. gramáž výrobku TOPVET Sirup rakytníkový
 nabízíme na našem eshopu Levnalekarna.cz?

Komentáře

  1. Pěkně napsaný článek o rakytníkovém sirupu. Já mám to štěstí, že sirup dostávám každý rok od babičky, která má keř rakytníku na zahradě a zásobuje tak celou rodinu. Mám tedy zajištěný velký přísun vitamínu C a nemusím ho tak užívat v tabletách. Nakupuji však přírodní vitamín K2 , který má spoustu zdravotních výhod pro tělo.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat